Verstandskies napijn

Verstandskies napijn

Verstandskies napijn

Verstandskies napijn is niet fijn! Je kunt er maar een paar dingen tegen doen, maar het gaat normaal gesproken een dag of 2, 3 duren voor je er redelijk van hersteld bent. Vaak duurt het nog net iets langer voordat je echt helemaal af bent van de pijn en het ongemak, omdat de wond nu eenmaal tijd nodig heeft om te herstellen. Pas dan ook op met het eten van scherp voedsel, zoals bijvoorbeeld chips!

Verstandskies napijn

De napijn als een verstandskies getrokken is, valt absoluut te minimaliseren. Zorg er allereerst voor dat je het gaasje dat je op de wond krijgt lang laat zitten, minimaal een uur. Ga daarna niet direct iets eten of drinken, daarmee loop je het risico dat het korstje dat er nét opzit, weer loslaat en  het weer hevig begint te bloeden.

Zodra het gaatje eraf gaat, is het niet vreemd als het nog wat doorbloed. Het lijkt heel veel bloed, maar in werkelijkheid is het 80% speeksel en 20% bloed.

Wat je kunt doen om de verstandskies napijn te reduceren:

  • Houd een doek met daarin wat ijs(klontjes) tegen je wang. Druk niet te hard, maar zorg ervoor dat het koud blijft. Vind wel de juiste balans, want door de verdoving voel je misschien niet dat je het TE koud maakt
  • Neem nog vóór de verdoving is uitgewerkt 1 of 2 paracetamol. Het is eenvoudiger om de pijn te onderdrukken als hij nog weg is, dan dat je hem weer weg moet krijgen.
  • Zorg voor een lage bloeddruk in je hoofd; hang bijvoorbeeld niet voorover en span je niet te erg in.
  • Zorg voor afleiding! Ga een leuke film kijken, lees een spannend boek of doe je favoriete hobby! (zoals ik met mijn verstandskies napijn deze site bouw ;-P)
  • Praat niet te veel in het begin, hoe minder je je mond beweegt hoe eenvoudiger het bloed een korstje kan worden

Leuk dat je op zoek bent gegaan naar tips hoe je de napijn van je verstandskies kunt reducteren, maar ga vooral niet alle fora doorspitten en horrorverhalen van anderen lezen! Vergeet niet dat het juist de mensen met de grootste problemen hun ervaringen opschrijven. Als het allemaal soepel verliep, waarom zou je dat dan online zetten?

Heel veel sterkte!
Ohja, in Amerika gooien ze er een beetje drugs in, dat zorgt voor grappige video’s!

(oh, had ik al gezegd dat lachen ook pijnlijk kan zijn..?)


68 Responses to Verstandskies napijn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.