verstandskies trekken kaakchirurg


Je verstandskies kan zowel door de tandarts, als door de kaakchirurg worden getrokken. Mijn verstandskiezen aan de onderkant werden getrokken door de kaakchirurg, terwijl mijn ene bovenste verstandskies gewoon werd getrokken door de tandarts.

 

Wat kun je verwachten als de kaakchirurg je verstandskies gaat trekken

In feite verschilt er niet heel veel of de tandarts je verstandskies nu trekt, of dat de kaakchirurg dat doet. In het laatste geval moet je naar het ziekenhuis, in het eerste geval naar de tandartspraktijk. Het voordeel van de tandarts is dat het een bekend gezicht is, terwijl je in het ziekenhuis waarschijnlijk (en hopelijk!) niemand kent.

Ik vond het er zelf in het ziekenhuis net iets professioneler gaan, dat kwam vooral omdat er naast de chirurg zelf ook 3 assistentes bij waren. Ik werd tijdens het daadwerkelijk trekken van mijn kiezen bovendien afgedekt met een schort en kreeg ook zelfs iets over mijn hoofd heen. Uiteindelijk gingen de verdoving en de verstandskies trekken precies zoals bij de tandarts. Wat dat betreft hoef je dus niet veel verschil te verwachten!

Ik wens je veel sterkte toe als je naar de kaakchirurg moet. Post hieronder vooral je ervaringen!


4 Responses to verstandskies trekken kaakchirurg

 1. Maryse Heylen

  Hallo ik ben bijna 20 en mijn onderste rechtse wijsheidstand was er door gekomen. De linkse ook bijna. Ik had geen plaats en heb wel wat last gehad van de doorkomende tand. 3 weken later had ik al een afspraak om ze er uit te laten halen. Ik heb gisteren rond 11u. Mijn 4 wijsheidstanden laten verwijderen bij chirurg jo adriaens in Mol. Alles is goed verlopen. Even onder volledige narcose, werd wakker en alles was klaar. Ze hebben wel wat kaakbot moeten slijpen omdat 1 tand schuin lag en duwde tegen de andere kies. Dus moesten ze bot weghalen om de tand recht te zetten en hem er zo te kunnen uithalen. Ik kreeg meteen goede pijnstillers en een icepack rond mijn hoofd. Alles viel beter mee dan ik dacht. Ik hou dag en nacht een icepack rond mijn kaken. Nu de eerste dag valt de zwelling mee. Al zijn de draadjes en wonden dik en pijnlijk in mijn mond. Ibuprofen pak ik 3-4x per dag. Purree kon ik nog niet eten na de operatie gisteren avond. Ik kreeg wel fruitmousse en mini hapjes ben en jerry ijs binnen. Morgen en overmorgen zou het nog harder gaan opzwellen en dan minderen. Het valt dus goed mee. Enkel de hele dag stilzitten, moeilijk eten en de icepacks constant… zijn niet zo leuk. Maar al bij al valt het beter mee dan ik dacht =] weet er iemand eigenlijk wanneer de bloedprop in de wonde is genezen? Want zolang dat niet is moet ik erg voorzichtig zijn dat deze niet loskomt. Ik heb 4 wonden met draadjes dusjah.. straks voor het eerst spoelen met isobetadine mondwater en tanden proberen poetsen.. al zal dat moeilijk zijn want ik krijg mijn mond niet ver open. Benieuwd naar de volgende dagen!

 2. Inge

  Afgelopen vrijdag mijn rechter onder verstandskies laten trekken. Ging allemaal prima totdat het dinsdag werd. Ik bleek een flinke ontsteking te hebben en man wat heb ik dat gevoeld. Vrijdag hebben ze mijn kaak van binnen schoongemaakt van alle rommel en dat lucht ontzettend op! Nu heb ik een drain in mijn wang en moet ik nog even een nachtje blijven. Hopelijk daarna naar huis.

  De kans dat dit je overkomt is zo minimaal. Maar helaas heb ik altijd pech, dus mij overkwam het wel haha. Denk er dus maar niet teveel aan als je ze eruit moet laten halen. De kans is heel groot dat je 1-2 dagen wat last hebt en je daarna weer prima in orde bent.

  Groetjes!

 3. marijke

  marijke
  ik loop al een jaar rond met een kaakholte ontsteking word veroorzaakt door een kies waarvan de wortel in de kaakholte zit.
  30 januari gaat de kaakchirurg hem verwijderen ,hij zei dat hij eerst de kies probeert eruit te trekken en als dat niet lukt gaan ze de kies in stukjes eruit halen .
  wie heeft hier ervaring mee ?
  groetjes

 4. Jeroen

  Marijke,

  Je wordt platgespoten dus je voelt van de ingreep niks. Mijn kies (rechtsonder) is in 3 stukken eruit gehaald. De kop van de kies ging vrij makkelijk, de wortels wat moeilijker dus die moesten ook worden doorgezaagd. Uiteindelijk misschien 10 minuten in de stoel gelegen. Uiteindelijk alles eruit, pocket schoongemaakt en gehecht. Ik heb meer last van de bijwerkingen (door de verdoving tong en lang stukgebeten ;-() dan van de ingreep. Nu ruim een week verder en op zich prima te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *