Verstandskies napijn, hoe lang heb je last van een getrokken verstandskies

De afgelopen maand ben ik echt helemaal genezen van de wond in mijn mond. Lees hier verder hoe het mij is afgegaan. Omdat je vast benieuwd bent waar je de komende dagen aan toe bent met je verstandskies leek het mij aardig om het te verwerken in een soort verstandskies agenda of kalender.

De eerste paar dagen na de verstandskies getrokken was

Ik moet eerlijk zeggen dat de eerste dag echt vervelend was. Hij werd ’s morgens getrokken, dus ik kon er de hele dag van “genieten”.

De tweede dag was alles nog steeds erg irritant, gevoelig en eten ging nog niet fijn. Dat hield de derde dag ook nog wel aan maar in mindere mate. De derde dag nadat mijn verstandskies getrokken was ben ik wel weer gaan werken. Maar ik merkte dat ik niet ontzettend productief was die dag. De vierde dag was het nog gevoelig maar ging het tandenpoetsen al soepeler. Al deed ik nog heel voorzichtig bij het gebied van mijn verstandskies.

Een week na het trekken van mijn verstandskies

Een week later was de grootste pijn wel weg. Na 4 dagen had ik voetbaltraining en vroeg me af of ik zou kunnen sporten ondanks de verstandskies napijn. Je voelt immers toch dat de wond nog steeds niet volledig hersteld is, en zoals je al op deze site hebt kunnen lezen is hoge bloedcirculatie door inspanning belastend voor de wond. Sporten ging gelukkig wel, al deed ik het net iets rustiger aan dan normaal.

De zondag erop (maandag werd de verstandskies getrokken) kon ik gewoon een wedstrijd spelen zonder er nog echt last van te hebben.
De laatste dagen van de week ging eten nog steeds voorzichtig. Maar elke dag merkte ik duidelijke vooruitgang.

Twee weken later

Twee weken na het trekken van de verstandskies voelde ik nog wel dat het tandvlees gevoelig was. Maar ik kon echt zonder problemen alles eten. Tandenpoetsen deed ik nog steeds voorzichtig, maar ik kon de achterste kies (voorheen de buurman van de verstandskies) beter zachtjes schrobben in plaats van lekker stevig.

Na drie weken

Toen mijn verstandskies getrokken werd vroeg ik me af wat het moment zou zijn dat ik er niet meer over na hoefde te denken en mijn gebit weer als normaal aan zou voelen. Nou, dat was dus na 3 weken. Na 1 week had ik nog 15% van het gedoe over. Na 2 weken nog 5 %. En na 3 weken was ik helemaal pijnvrij!


136 Responses to Verstandskies napijn, hoe lang heb je last van een getrokken verstandskies

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.