Over verstandkies.net

verstandskies trekkenToen ik 14 was werden mijn eerste 2 verstandskiezen getrokken, en vandaag (ben nu 28) richt ik deze site op terwijl ik veel last heb van een derde verstandskies die is getrokken. Toen ik rondkeek op internet vond ik wel wat aantal aardige informatie over het laten trekken van verstandskiezen, maar het stond allemaal verspreid en de berichten waren nogal tegenstrijdig. Omdat websites bouwen een hobby van mij is besloot ik de informatie gestructureerd aan te bieden, zodat iedereen bij wie een keer de verstandskiezen getrokken gaan worden er een handige info site is.

Als je op het moment van lezen met een pijnlijke mond zit; veel sterkte!


3 Responses to Over verstandkies.net

 1. Edward Dolman

  Hallo,

  Ik ben 63 jaar en heb op advies van de kaakchirurg op 29 september een verstandskies laten verwijderen. De ingreep heeft bijna een uur geduurd en was pijnlijk ondanks de verdoving. Ik mag gezien andere medicatie alleen paracetamol nemen als pijnstiller maar dat voldeed niet en na enig aandringen via de huisarts Diclophenac gekregen maar ook de combinatie van beide middelen bood en biedt nauwelijks soelaas en ook de zwelling nam niet af. Ik kreeg mijn mond niet ver genoeg open en het eten van bv. een boterham was een kwelling.

  Ben dan ook op 6 oktober voor een tweede consult terug geweest waarbij de chirurg de wond heeft schoongespoten en dat was ook geen pretje. Hij heeft me uitgelegd dat ze verstandskiezen bij voorkeur op jeugdige leeftijd verwijderen omdat herstel bij oudere mensen nu eenmaal langer duurt. Overigens kon hij verder niets voor me doen en ik moest doorgaan met spoelen (Perio Ad, kamillethee), slikken(paracetamol en diclophenac) en geduld hebben.

  Sinds het tweede consult is er nauwelijks sprake van vooruitgang en heb het gevoel alsof mijn kaakgewricht gekneusd is, de zwelling zit er nog steeds, de pijn straalt uit van kaak tot kruin en eten is een ramp. Wat er nog bijgekomen is, is dat ik de afgelopen twee nachten niet of nauwelijks heb kunnen slapen van de pijn maar heb geen koorts.

  Wie heeft voor mij de gulden tip om van die ellendig pijn af te komen?

  Edward Dolman
  Lnadgraaf.

 2. Kelly

  Ik heb mijn verstandskies er vrijdag uit laten halen. Wat een ellende. Moest om 10.30 in de ochtend, ding eruit gehaald… nou ja, eigenlijk met heel veel geweld eruit gerukt…
  Vlak erna geen pijn omdat de verdoving nog werkte maar de rest van de dag heel veel pijn gehad en heel veel overgegeven. Nu nog steeds pijn. Gebruik naproxen en paracetamol. 3 hechtingen gehad. Hoop dat het snel verminderd want wordt hier echt dood ongelukkig van 🙁

 3. Simon

  Vandaag heb ik al mijn 4 verstandskiezen tegelijk laten trekken. Dat is nu ongeveer 6 uur geleden.
  Ik was ontzettend bang voor de verdovingen en de ingreep. Achteraf was dit totaal niet nodig! Na een kleine 3 kwartier was het klaar. Ik heb totaal geen pijn gevoeld zelfs de verdovingen niet.

  Nu hopen dat de genezing ook snel gaat 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *